Egzoz kalbi çok fena vuruyor!
Uzun süredir bilinen hava kirliliği ile kalp hastalıkları arasındaki bağlantıya dair son araştırma İngiltere'de yapıldı. Araştırmaya göre, egzoz gazı kalp ritmini bozuyor.
Leeds Üniversitesi'nin araştırması trafikte yoğun olarak solunan, araçlardan çıkan egzoz gazının kalp ritmini bozduğunu gösteriyor. Egzozdaki karbonmonoksit gazı kandaki oksijen oranını azaltıyor ve sonu ölüme gidebilen aritmiye yol açıyor.
AKCİĞER KANSERİ, ASTIMI ARTTIRIYOR
Uzmanlar solunan havanın akciğerler üzerinden kan dolaşımına karıştığını, havadaki zehirli partiküllerin kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırarak kalp hastalığı riskinin yanı sıra akciğer kanseri, astım ve solunum enfeksiyonlarını artırdığına dikkat çekiyor.
Dünyada birçok kentte atmosferdeki kirliliğin sağlık için tehlikeli seviyelerde.Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl yaklaşık 2 milyon kişi hava kirliğinin yol açtığı hastalıklar dolayısıyla hayatını kaybediyor.
Kaynak: İnternet Haber
Aşırı sıcakların nedeni iklimsel değişiklik!
ABD’li bilim adamı James Hansen aşırı sıcak geçen yazların nedeninin insanların yol açtığı iklimsel değişimler olduğunu belirtti.
Washington Post gazetesinde yazan NASA çalışanı Hansen, durumun 20 yıl önce yaptıkları tahminlerden çok daha kötü olduğunu belirtti.
NASA’nın uzay araştırmalarının yürütüldüğü Goddard Enstitüsü’nün direktörlüğünü yapan Hansen, 1988’de bugün için öngörülen olumsuz senaryodaki verilerin bugün çoktan üstüne çıkıldığını söyledi.
‘İtiraf etmeliyim ki, çok iyimsermişim’ diyen bilim adamı, ortalama sıcaklık artışının aşırı seviyelere bu kadar hızlı geleceğini önceden kestiremediğini yazdı.
Hansen ve beraber çalıştığı bilim insanlarına göre, dünyanın son 60 yılki sıcaklıklarının analizi, "sıcak yazların sıklığında şaşırtıcı bir artışa" işaret ediyor.
Avrupa'da 2003'te yaşanan kavurucu yaz, Rusya'yı 2010'da etkisi altına alan sıcak dalgası ve Oklaoma ile Texas'da yaşanan feci kuraklık da bu iklim değişikliğinin sonuçları.
Kaynak: Ve Teknoloji
NASA'nın robotu Mars'ta
Şimdiye kadar üretilen en gelişmiş robot araç, NASA tarafından Mars'a gönderildi.
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından şimdiye kadar üretilmiş en zeki gezegenler arası gezginci robot olan Curiosity (Merak), Mars gezegenine indi.
Uzay aracı Curiosity, 12'den fazla kamerası, meteoroloji istasyonu, sondaj ile çevreyi "tadarak ve koklayarak" incelemesine olanak sağlayan araçlarıyla, Mars'ta hayata ilişkin kimyasal temel yapı taşlarını bulmaya çalışacak.
Radyoaktif plütonyumun parçalanması sonucu açığa çıkan sıcaklıkla işleyen, yaklaşık 900 kilogram ağırlığındaki Curiosity, son derece hassas olarak tasarlanmış ısı kalkanı ve gezegen yüzeyine inişini yavaşlatmak için kullanacağı sesten hızlı açılan paraşütü yardımıyla Kızıl Gezegen'e indi.
Curiosity, Mars ile Dünya arasında, 14 dakikayı bulan sinyal ulaşma farkı nedeniyle Earthlings adlı bilgisayar yazılım şirketince geliştirilen yarım milyon bilgisayar kodunu izleyerek Mars'a inişini, dünyadan hiçbir yardım almadan kendi başına gerçekleştirdi.
EN ZOR GÖREV
Curiosity'nin Kızıl Gezegen'e inişi, bilim adamlarına göre, gezegenlerin robotlar vasıtasıyla araştırılması tarihinde, NASA'nın en zor görevi oldu.
ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral üssünden 26 Kasım 2011'de fırlatılan Curiosity, daha önce gönderilen uzay araçlarının aksine, hava yastıklarıyla inmek için fazla ağır olduğundan özel bir frenleme mekanizmasıyla iniş yaptı. Araç, saatte 21 bin 243 kilometre olan hızını, fren yaparak saatte 2,74 kilometreye düşürdü.
570 milyon kilometrelik yol kateden robot, Mars'ın atmosferinin ilk tabakalarına girdikten sonra paraşütlerini açıp kapsülden ayrıldı.
SON DAKİKA HEYECANI
Curiosity'nin iniş yaptığı alanın güneyinde bu hafta içinde bir toz fırtınasının belirmesi, 2,5 milyar dolara mal olan projenin başındaki NASA ekibine bir an için soğuk terler döktürdü. Mars görevinde yardımcı proje bilim adamı ve Mars hava tahmincisi olarak görev yapan Aswin Vasavada'nın, fırtınanın ''söndüğünü'' ve tehdit oluşturmadığını belirtmesiyle ekip rahat nefes aldı. Vasavada, ''Mars bizimle çok iyi bir işbirliği içindeymiş gibi gözüküyor. İniş için iyi bir hava durumu bekliyoruz'' demişti.
Curiosity'nin inişiyle 2004 yılından beri gezegende görev yapan Opportunity ile birlikte Mars'ta araştırma görevi yapan uzay araçlarının sayısı 2'ye çıktı.
CURIOSITY MARS'TA HAYATIN İZLERİNİ ARAYACAK
Curiosity'nin Mars gezegenindeki araştırmalarına başlayacağı ilk yer, daha önce tabanında su olduğuna işaret eden mineral izlerine rastlanan, 5000 metre yükseklikte Sharp dağının üzerinde yükselen, 150 kilometre genişliğindeki dev Gale krateri.
Hayatın oluşması için gerekli üç unsur olan su, enerji ve karbondan, sadece karbona dair işaret bulamayan bilim adamları, Curiosity'nin ana görevlerinden birinin önce dev dağa ulaşmak, ardından da kayaları yontmak ve toprakta sondaj yaparak karbon izi aramak olacağını belirtiyor.
Mars üzerindeki gezisi sırasında radyasyon algılayıcılarını açacak olan Curiosity, böylece bilim adamlarına, Mars'ta görev yapacak astronotların karşılaşması muhtemel riskleri daha iyi anlamalarını sağlayacak veriler gönderecek.
Kaynak:Dünya Bülteni
Merhaba,
YanıtlaSilHastalarımız için böbrek satın almak için bir kez daha buradayız ve onları kurtarmak için bir böbrek yapmak isteyen herkese iyi miktarda para ödemeyi kabul ettiler ve böylece bağışta bulunmak istiyorsanız veya bir Hayat kurtarmak istiyorsanız, Lütfen aşağıdaki e-postayı bize yazın.
Bu sizin için zengin olmanın bir fırsat, biz temin ederim ve bizimle% 100 güvenli bir anlaşma garantisi, her şey kanunen kurbanlar böbrek bağışçılarına göre yapılır.
Artık boşa harcamayın, lütfen irruaspecialisthospital20@gmail.com adresine bize yazınız.
Irrua Uzman Eğitim Hastanesi.